Η επιτυχημένη πορεία της Alusot… 

Ο Γεώργιος Σωτηριάδης – ιδρυτής της εταιρείας ‘’ALUSOT’’ Ι & Μ Σωτηριάδης & Σία Ο.Ε.- είναι στο χώρο των μεταλλικών κατασκευών από το 1964 και ειδικότερα στο χώρο του αλουμινίου από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.

Ξεκινώντας την επαγγελματική του δραστηριότητα στεγαζόταν σε χώρο 300 τ.μ. περίπου. Βλέποντας ότι ο κλάδος του αλουμινίου εξελισσόταν ραγδαία από ατομική επιχείρηση μετατράπηκε το 1988 σε ομόρρυθμο εταιρεία με την επωνυμία Γ. Σωτηριάδης & Σια Ο.Ε.

Έχοντας σαν γνώμονα την ποιότητα κατασκευής η εταιρεία καθιερώθηκε στην αγορά, με αποτέλεσμα ο χώρος στον οποίο στεγαζόταν να θεωρείται ανεπαρκής, με αποτέλεσμα η εταιρεία να μεταστεγαστεί σε ενοικιαζόμενο χώρο 540 τ.μ. στο 28ο  χιλ. Θεσσαλονίκης – Μουδανιών.

Αξιοποιώντας τη δυναμική της στο χώρο του αλουμινίου η εταιρεία παράλληλα με την κατασκευή κουφωμάτων επεκτάθηκε στις κατασκευές υαλοπετασμάτων και στις επενδύσεις όψεων με συνθετικά πάνελς αλουμινίου (alucobond κ.α.) σε μια πληθώρα έργων σε όλη την Ελλάδα.

Από τα τέλη του 1997 η εταιρεία μετονομάστηκε σε “ALUSOT” Γ.  Σωτηριάδης & Σία Ο.Ε. και αργότερα μετά τη συνταξιοδότηση του Γεωργίου Σωτηριάδη σε“ALUSOT” Ι & Μ Σωτηριάδης & Σία Ο.Ε.

Από τις αρχές του 2011 η εταιρεία μετατράπηκε σε Α.Ε.

Σήμερα η έδρα της εταιρείας είναι στο Λάκκωμα Χαλκιδικής σε ιδιόκτητο χώρο 5300 τ.μ. εκ των οποίων τα 1200 τ.μ. είναι στεγασμένα.

Από τα μέσα του 2000 η εταιρεία έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει ένα σύστημα διασφάλισης ποιότητας  για την παραγωγή και τοποθέτηση κουφωμάτων αλουμινίου και υαλοπετασμάτων σύμφωνα με το EN ISO 9002:1994

Με άξονα τον άνθρωπο

δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης

Δραστηριότητες

Η ‘’ ALUSOT ‘’ με την ποιότητα που προσφέρει και τη συνέπεια που τη διακρίνει καλύπτει μεγάλο πελατειακό φάσμα ( από ιδιώτες έως τεχνικές εταιρείες ).

Συνεργάζεται με εταιρείες που κατασκευάζουν κτίρια κατοικιών, γραφείων, πολυτελών μονοκατοικιών, τραπεζών (όπου τηρείται απαρέγκλιτα δημοσιοποιημένο χρονοδιάγραμμα ).

Η τεχνογνωσία της είναι τέτοια που της δίνει τη δυνατότητα να παραδίδει έργα με αυξημένες απαιτήσεις όπως το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας “Noesis” , τις επενδύσεις (με alucobond) των καταστημάτων της Lidl , το κτίριο γραφείων της ΑΒΒ , κ.α. καθώς και με μεγάλες κατασκευές σε Γερμανία, Αγγλία, Ινδία, Αλβανία και Κύπρο.

Οργάνωση

Η ποιότητα κατασκευής και η συνέπεια είναι τα δύο κύρια χαρακτηριστικά της ‘‘ ALUSOT ‘’
Στη βάση αυτή:

α) Η εταιρεία απασχολεί μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό με εμπειρία στο χώρο του αλουμινίου.
β) Έχει οργανωμένη γραμμή παραγωγής με σύγχρονα μηχανήματα μεγάλης ακρίβειας.
γ) Έχει οργανώσει τμήμα τοποθέτησης κουφωμάτων – υαλοπετασμάτων καθώς και τμήμα επενδύσεων όψεων αποτελούμενο από μόνιμο προσωπικό της εταιρείας.
δ) Έχει οργανωμένο τμήμα στήριξης της παραγωγικής διαδικασίας μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών.

m

Ικανότητα

Η Alusot  έχει μια μοναδική ικανότητα στο να συνεργάζεται όχι μόνο με  κατασκευαστικές εταιρείες αλλά και με μια πληθώρα ιδιωτών. Με την δυναμική της παρουσία καθώς και με το ισχυρό έμπειρο προσωπικό της μπορεί να αναγνωρίζει και να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες κάθε πελάτη, με κατασκευαστικές και αξιόπιστες λύσεις.
Η εταιρεία προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία κατασκευών με  προϊόντα αλουμινίου.  Αρκεί μόνο μια συνάντηση με την εταιρεία για να οριοθετηθεί και να δημιουργηθεί η βάση για μια γερή συνεργασία.